Κανόνες / Οδηγός σπιτιού

(!) Σας υπενθυμίζουμε ότι η υπηρεσία αυτή αφορά τη μίσθωση ενός σπιτιού και όχι την ολοκληρωμένη εμπειρία ενός ξενοδοχείου με παροχές και διάφορες άλλες υπηρεσίες από εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Οι περισσότερες από τις απορίες που ενδεχομένως προκύψουν είναι πολύ εύκολο να τις απαντήσετε ακόμα και μόνοι σας, εφόσον ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα το τόσο διαφορετικό στο σπίτι που μόλις μισθώσατε από ένα απλό, ζεστό σπιτικό σαν το δικό σας! Ωστόσο ένας οδηγός σπιτιού σας περιμένει παρακάτω προς διευκόλυνση σας κατά τη διαμονή. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς με υπαιτιότητα σας θα πρέπει να αναλάβετε και τo κόστος αποκατάστασης της.



  • Αρχικά βεβαιωθείτε ότι έχετε δηλώσει:
    1)Τον ΑΦΜ σας. Γιατί ζητάμε τον ΑΦΜ σας;
    2)Το σωστό αριθμό επισκεπτών. Αφενός ο αριθμός μαξιλαριών, κλινοσκεπασμάτων, πετσετών και λοιπών αναλώσιμων τοποθετείται σε κάθε διαμέρισμα βάσει του αριθμού επισκεπτών που θα δηλώσετε και εφόσον αυτός είναι λανθασμένος δε θα μπορέσετε να διανυκτερεύσετε άνετα. Αφετέρου ο οικοδεσπότης ενδέχεται να σας υποδεχτεί προσωπικά ή/και να διαμένει στο κτίριο και σύμφωνα με τις πολιτικές της εκάστοτε πλατφόρμας δύναται να επιβληθούν μεγάλες πρόσθετες χρεώσεις άμεσα στην περίπτωση που διαπιστωθεί μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από το δηλωμένο σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
  • Ακολουθήστε τους κανόνες σπιτιού και τις πληροφορίες του παρόντος εγχειριδίου. Σεβαστείτε τον χώρο του οικοδεσπότη όπως σέβεστε και τον δικό σας!
  • Οι ώρες κοινής ησυχίας (23:00-07:00, 15:00-17:00) πρέπει να τηρούνται, καθώς υπάρχουν γείτονες και δεν θα θέλαμε να τους ενοχλήσουμε.
  • Για την πρόληψη της πυρκαγιάς και για την ασφάλεια όλων των παρευρισκόμενων στο χώρο - παρακαλούμε πολύ να μην αφήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές ενεργοποιημένες - όταν αυτές δεν είναι σε χρήση ή όταν απομακρύνεστε από το κατάλυμα. Ελέγχετε ότι όλα είναι σβηστά. (Ηλεκτρικές συσκευές / Κλιματιστικό).
  • Η ιδιοκτησία - όπως γνωρίζετε - είναι φιλική προς τα παιδιά. Είναι όμως ευθύνη του κηδεμόνα / γονέα να παρακολουθεί τις ενέργειες των παιδιών του ανά πάσα στιγμή. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού δεν είναι υπεύθυνος για τυχόν ατυχήματα, τραυματισμούς ή ασθένειες που συμβαίνουν στο χώρο ή στις εγκαταστάσεις του.
  • Κρατήστε το κατάλυμα ασφαλές, κλειδώσετε τις πόρτες και τα παράθυρα όταν βγαίνετε από το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι υπεύθυνος για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων ή τιμαλφών του επισκέπτη.
  • Παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν καλλυντικά, προϊόντα μακιγιάζ, υδατικές κρέμες ή αντηλιακά να κάνουν σχολαστικό καθαρισμό πριν την άμεση επαφή με τα σεντόνια, τα μαξιλάρια, τις πετσέτες του καταλύματος.
  • Εφόσον οι κανόνες δεν τηρούνται, ο εκάστοτε οικοδεσπότης διατηρεί το δικαίωμα να σας απομακρύνει άμεσα από το ακίνητο και να ζητήσει αποζημίωση βάσει των κανόνων όλων των πλατφορμών κρατήσεων.

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή!


  • Check in / out: Το ωράριο check in και check out είναι από 15:00(in) και 11:00(out). Αυτές οι ώρες είναι απαραίτητες για το σωστό αερισμό και καθαρισμό του κάθε χώρου και τα ωράρια θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο ώστε να είναι εφικτή και ουσιαστική η επόπτευση και η αξιολόγηση του χώρου καθώς και του καθαριστή, πριν την άφιξη ενός επισκέπτη εκτός και αν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά και εγκριθεί από εμάς early check in ή/και late check out.
  • Ζεστό νερό: Υπάρχει απρόσκοπη παροχή ζεστού νερού όλο το 24ωρο.
  • Καθαρισμός: Κάθε διαμέρισμα είναι καθαρό και τακτοποιημένο κατά την άφιξη ενός επισκέπτη. Χρησιμοποιούμε μόνο ανεξάρτητους επαγγελματίες καθαριστές και προϊόντα καθαρισμού. Σαν ιδιώτες διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης δε μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες καθαρισμού σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο.

(!) Τα διαμερίσματα εκμισθώνονται σε επισκέπτες στο πλαίσιο της βραχυχρόνιας μίσθωσης και κατ'επέκταση μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τέτοιου είδους διαμερίσματα δεν έχουν την ευχέρεια παροχής υπηρεσιών όπως επιπλέον καθαρισμό ή/και παροχή κλινοσκεπασμάτων. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται σε ανάρτηση δήλωσης διαμονής για τον κάθε επισκέπτη στο αρμόδιο μητρώο της ΑΑΔΕ. Για τη δήλωση αυτή, ο κάθε επισκέπτης οφείλει να μας γνωστοποίηση τον Α.Φ.Μ. του αμέσως μετά την κράτηση του. Ενημερωθείτε για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα μέσω του ιστότοπου της ΑΑΔΕ.

© 2024 AquaVibe House. All Rights Reserved. Made with by Tasos Papoutsoglou.